Over F-Act

Groep Bocholt bewijst het hier. Leren door te doen, dat heeft F-Act

Onze Visie

Wij geloven dat in ieder mens een talent schuilt, maar hoe weet je nu of je musicaltalent hebt als je het nergens kan presenteren. Die mogelijkheid biedt F-Act. Wij verzorgen lessen voor iedereen vanaf 7 jaar. Ons streven is iedereen op zijn of haar eigen niveau te coachen en te trainen, waarbij wij gelijktijdig werken naar een uiteindelijk doel, stralen als een ster op het podium.
Door onze manier van werken, kunnen zowel beginners als gevorderden genieten van acteren, zingen en dansen. Of je het nu voor je hobby doet of misschien wel een professionele carrière voor ogen hebt.
Naast de hoofdvakken; acteren, zingen en dansen, besteden wij ook aandacht aan alle aspecten om een theater en musicalproductie heen.

Samenspel

Als één van de weinigen, of misschien wel als enige vereniging of school, spelen wij onze musicals met alle talenten en alle leeftijden, van dezelfde locatie, samen. Bovendien hebben de voorstellingen een zeer professioneel karakter door de uitstekende begeleiding en de kwaliteiten van het productieteam.

Aanmelden voor GRATIS proefles

Ons team

Ons team bestaat uit gepassioneerde musical en theater mensen. Allemaal hebben ze ofwel een kunstopleiding of een interne opleiding bij F-Act genoten. Daarnaast is een groot gedeelte ook afgestudeerd als leerkracht in het basis- of secundair onderwijs.

niels renes, zang, dans, acteer coach

Niels Renes
Acteer-, zang- en danscoach
Regisseur en choreograaf

Vanaf het prille begin deelgenoot van F-Act. Hij startte zijn carrière als kind in de professionele musical ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’ van stage entertainment.
Niels is de vaste kracht binnen F-Act. Hij is niet alleen op alle locaties te zien is als coach, maar ook als verdienstelijk speler op het toneel.
'Ik wil iedereen de kansen bieden die ik tot nu toe ook heb gehad.'

josche Vaes, danscoach, choreograaf, regie-assistente

Josche Vaes
Danscoach, choreografe, regie-assistente

Een duizendpoot die haar grote passie vindt bij F-Act, zowel als speelster en als coach. In het dagelijks leven is zij wiskunde- en muziekleerkracht in het middelbaar onderwijs. Haar vrije tijd gebruikt ze om samen met Niels choreografieën te verzinnen voor F-Act.
'Ik vind het heerlijk om te zien welke vorderingen de leerlingen maken, hoe groot of klein ze ook zijn.'


stefanie hendrikx, danscoach

Stefanie Hendrikx
Danscoach

Het lijkt of Stefanie met de danschoenen aan is geboren. Maar behalve dat, weet zij met veel passie alles over te brengen aan de leerlingen. Naast het coachen speelt ze de voorstellingen maar wat graag mee met haar leerlingen.
'Ik geniet iedere keer weer als ik al die blije gezichten zie, dan voel ik mij ook zo gelukkig.'


jelle thielemans, coach

Jelle Thielemans
Acteer-, zang- en dramacoach

Het ultieme voorbeeld van wat F-Act is en doet. Jelle kwam, ontdekte en overwon. Inmiddels ook in musicals als 14-18 en Albert I meegedaan als figurant. In het dagelijks leven is hij leerkracht in het speciaal onderwijs.
'F-Act is één van de fijnste dingen die mij is overkomen en dat zou iedereen moeten ervaren.'


fleur renes, zang, dans, acteer coach

Fleur Renes
Kindercoach / Student

De jongste van het team, maar wel met een schat aan ervaring. Is al vanaf het begin bij F-Act, samen met Niels. Speelde als kind in Joseph en Annie en verder speelt en assisiteert ze in bijna alle musicals van F-Act. Inmiddels zit ze in het tweede jaar van de opleiding Media op de hogeschool in Amsterdam en volgt daarnaast zelf nog musicallessen in Amsterdam
'Toneel spelen, zingen en dansen. Cabaret en improvisatie. Ik vind het allemaal geweldig!'

charlotte klok, zang, dans, acteer coach

Charlotte Klok
Acteer-, zang- en dramacoach

Na haar lerarenopleiding is ze gaan werken bij een uitzendbureau. Maar bloed kruipt waar het niet gaan kan en zodoende is Charlotte bij F-Act terechtgekomen.
'Sinds mijn eerste kennismaking met F-Act, ben ik een gelukkiger mens geworden'
ordwin heselmans, drama coach

Ordwin Heselmans
Dramacoach, toneellessen en regie

Naast zijn werk in de horeca is Ordwin in aanraking gekomen met de 'F-Act familie' en werd zo ook besmet met het musical virus. Tekstbehandeling, uitspraak en uitstraling, zijn de kernwoorden voor Ordwin.
'Zolang iedereen kleine stapjes vooruit maakt, worden het vanzelf grote stappen.'manon alblas, drama-coach

Manon Alblas
Dramacoach en toneellessen

Als leerlinge van F-Act ontdekt waar haar passie lag. Volgt opleiding dramatherapie in Nijmegen en heeft voor haar vorige opleiding stage gelopen bij F-Act.
'Ik ben zo dankbaar voor alles en iedereen die mij deze kansen hier hebben gegeven, dat is niet normaal.'
Rob Blockx, coach

Rob Blockx
Zang, drama en begeleiding

Nadat hij zjn dochters zo actief bezig had gezien wilde Rob het zelf ook proberen. Rob maakte al jaren muziek in zijn eigen band, maar is daarbij nu één en al F-Act.
'Ik vind het supertof om met die jonge mensen bezig te zijn en ze te kunnen ondersteunen, terwijl ik zelf ook nog eens meespeel.'
Mathijs van Impe, coach in opleiding

Mathijs van Impe
Coach in opleiding

Gek van musical en gek op F-Act. Speelde met veel verve mee in de jubileum voorstelling PIPPIN en hij wilde meer. Naast zijn drukke studie laat hij dit nu al ieder zaterdag zien in Velm.
'Goh, tsja, ... musical heeft gewoon alles.'
Productieteam - Crew

Zowel tijdens de voorbereidingen als tijdens de voorstellingen zijn de mensen achter de schermen onmisbaar. Onze crew bestaat voornamlijk uit de coaches en gepassioneerde leden van F-Act. Vaak ook nog aangevuld met ouders, vrienden of familie van de spelers. De mensen waarop wij altijd kunnen rekenen hebben inmiddels ook een vaste taak binnen het team. Bekijk deze hieronder.


Vincent Renes, schrijver, regisseur, acteur, zanger, musicus

Vincent Renes
Schrijver, Regisseur

Sinds 1988 professioneel artiest en in 2007 oprichter samen met Mathasja van Musical F-Act. De artistieke prestaties tijdens de uitvoeringen liggen in zijn handen. Het aansturen van de technische crew behoort ook tot één van zijn vele taken.
'Ik geniet ervan om iedere keer weer met iedere groep een unieke prestatie neer te zetten, waarin zowel spelers, crew, coaches en publiek er met plezier aan werken en naar kijken.'Judith Vos

Judith Vos
Stagemanager

Gepassioneerd lid van F-Act die het geweldig vind om tijdens de voorstellingen iedereen achter de schermen te sturen. En dit doet ze met zeer veel verve en wordt op handen gedragen door spelers, crew en coaches.Jordy Veenstra

Jordy Veenstra
Lichttechniek

Als één van de eerste leerlingen, is Jordy een typisch voorbeeld van wat F-Act doet. Zo ontdekte hij dat hij musical leuk vond, speelde een aantal rollen bij F-Act en nam de stap om auditie te doen bij een grote productie. Speelde vervolgens als lid van de bende in de musical 'Oliver' in Vlaanderen. Maar hij wilde meer. Ook alles achter de schermen interesseerde hem. Intern hebben wij hem opgeleid tot lichttechnicus en inmiddels is hij als één van de weinigen begonnen aan een professionele opleiding als theatertechnicus aan de Amsterdamse School voor de Kunsten (Amsterdam University of Arts)

Jack Vos

Jack Vos
Geluidstechniek

In zijn vrije tijd vind Jack het heerlijk om met geluid bezig te zijn. Nu zijn vrouw Judith Vos en zijn kinderen zo gepassioneerd bezig zijn, is hij een zeer graag geziene en gehoorde, ondersteuning bij het licht en het geluid. Zowel tijdens de voorstelling, alsook tijdens de voorbereidingen en de afbouw.


Kim Snel

Kim Snel
Lichttechniek

Zelf al jaren lid van F-Act en net als Jordy heeft zij interesse voor techniek. Kim wordt nu mede begeleidt door Jordy en bediend zodoende tijdens diverse voorstellingen het licht. Maar ook alle andere werkzaamheden schuwt zij niet. Of het nu gaat om decorbouw of hulp bij de kinderen.

Anne Vos

Anne Vos
Kinderbegeleidster

Zelf speelt ze graag bij F-Act, maar samen met haar moeder, zus en vader is ook zij een geweldige kinderbegeleidster tijdens de voorstellingen. En mocht er nog een rol plotseling uitvallen, kun je Anne ook altijd vragen.Merle Vos

Merle Vos
Kinderbegeleidster

Zelf speelt ze graag bij F-Act, maar samen met haar moeder, zus en vader is ook zij een geweldige kinderbegeleidster tijdens de voorstellingen. En mocht er nog een rol plotseling uitvallen, kun je Merle ook altijd vragen.
Merle Vos

Gijs Vos Vos
Stagehand

Zelf speelt hij graag bij F-Act en samen met zijn moeder, zijn zussen en zijn vader is hij ook graag van de partij achter de schermen.Copyright © Musicalfact 2008 - 2018 * Privacy * Disclaimer